Avocado-Chili-Mozzarellasalaatti

Ainekset

 Kaksi kypsää avocadoa
Kaksi suurta tuoretta chiliä (tai maun mukaan)
Parin sentin pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
Puhvelinmaitomozzarellaa (n. 150 grammaa)
Sitruunan mehu
Neitsytoliiviöljyä
Mustapippuria myllystä
Merisuolaa myllystä
Basilikan lehtiä revittyinä

Ohje

 Paahda chilit kaasuliekillä, uunin grillivastuksen alla, tai muilla keinoin niin, että pinta mustuu ympäriinsä. Muista pistellä haarukalla hieman reikiä chileihin ennen paahtamista, etteivät ne poksahtele silmille. Laita paahdetut chilit muutamaksi minuutiksi suljettuun muoviastiaan, tai vaikka muovipussin sisälle, niin että kuori irtoaa niistä helposti. Poista chileistä kuori, jonka pitäisi irrota nyt lähes itsestään, sekä siemenet, ja viipaloi chilit aivan ohuiksi suikaleiksi.
Hienonna inkivääri hienon hienoksi silpuksi. Voit myös jättää osan erittäin ohuiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Ota puhvelimozzarella ja revi siitä käsin pieniä paloja. Levittele niitä sinne tänne laakealle tarjoiluastialle. Säästä osa salaatin päälle. Halkaise avocadot, poista kivi, ja kaapaise avocado kuorestaan ehjänä lusikalla. Leikkaa avocadopuolikkaat pitkittäin kapeiksi lohkoiksi. Levittele avocadolohkot ilmavasti” ja huolettomasti mozzarellapalojen päälle. Revi loput mozzarellasta avocadolohkojen päälle Ripottele hienonnettu inkivääri tasaisesti salaatin päälle Ripottele suikaloidut chiliviipaleet tasaisesti mozzarellan ja avocadojen päälle Purista yhden mehukkaan sitruunan mehu salaatin päälle Kaada reilusti neitsytoliiviöljyä salaatin päälle Rouhi päälle vielä mustapippuria myllystä

 


Kommentit