Taimin lohileipä

Ainekset

 2 lohifilettä
n. 2 rkl hienoa sokeria
karkeaa suolaa
iso sipuli
ruisleivän tai sekaleivän viipaleita
maustamatonta tuorejuustoa
voikukan lehtiä

Ohje

 Ripottele sopivan kokoisille fileille hieno sokeri. Taputtele muutaman tunnin kuluttua niille karkeaa suolaa maun mukaan. Anna fileiden olla vastakkain kolme-neljä vuorokautta viileässä. Huuhtele sitten molemmat fileet nopeasti kylmässä vedessä ja kuivaa ne. Leikkaa runsaasti sopivan ohuita siivuja ja kääri ne rullalle. Voitele leipäviipaleet tuorejuustolla ja laita jokaiselle viipaleille tosi runsaasti lohirullia. Koristele lohileivät sipulirenkailla ja voikukan lehdillä. Juomaksi sopii lähdevesi, täyteläinen lagerolut tai puolikuiva, hedelmäinen valkoviini. Komeaa lohta juhlistaa myös snapsilla.

 


Kommentit