Sienikulibjaka

Ainekset

 500 g valmista voitaikinaa

Täyte:
1 1/2 dl puuroriisiä
vettä + kasvisliemikuutio
2 nippua ruohusipulia tai 1 pieni purjo hienonnettuna
1 1/2 l tuoreita suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 tl kirveliä
yrttisuolaa
mustapippuria
voiteluun munaa

Ohje

 Keitä riisi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta ja anna jäähtyä. Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä leivinpaperin päällä leivinpellin kokoisekisi levyksi. Levitä puhdistetut sienet pituussuuntaan, voitaikinalevyn keskelle leveäksi raidaksi. Silppua päälle ruohusipuli tai levitä purjosilppu. Lusikoi sienten päälle jäähtynyt riisi ja ripottele pintaan yrtti- suolaa ja pippuria. Taivuta voitaikinalevyn molemmat reunat täytteen päälle. Ummista piirakka päistään. Käytä liimana vettä. Kumoa piirakka paperilta pellille niin, että kaksinkertainen päällys tulee peltiä vasten. Korista piirakan pinta taikinasuikaleilla jos niitä on. Voitele munalla ja paista 200 C:ssa 30 minuttia eli kunnes piirakka on kypsä ja kullanruskea. Tarjoa piirakan lisänä pöydässä, venäläiseen tapaan erillisestä astiasta voisulaa tai ranskankermaa.

 


Kommentit