Rapeat ranskalaiset suupalat

Ainekset

 pkt (á 2 kpl) raakapaistettua patonkia
oliiviöljyä
mustapippuria

Täyte 1:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl piparjuuritahnaa
150 g kylmäsavukirjolohta
tilliä

Täyte 2:
1/2 prk pestoa
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta basilikaa
parmesanjuustoraastetta

Ohje

 Leikkaa patongista noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja levitä ne uunipellille. Voitele patongin palat oliiviöljyllä ja mausta mustapippurilla. Paista viipaleet 225 asteessa rapeiksi ja ruskeiksi n. 5-10 minuuttia. Sekoita tuorejuusto ja piparjuuritahna keskenään. Levitä puolelle patonki viipaleista nokare tuorejuustoa ja päälle pala kylmäsavukirjolohta. Koristele tillillä. Levitä lopuille patonkiviipaleista noin puoli teelusikallista pestoa, puolikas aurinkokuivattu tomaatti, basilikan lehti ja ripaus parmesanjuustoa. Tarjoa palat alkuruokana tai ihan vain pikkunaposteltavana.

 


Kommentit