Leipäjuustoa lihapadassa

Ainekset

 400 g naudan paistia tai lapaa

1 rkl rasvaa

1 1/2 rkl vehnäjauhoja

2 porkkanaa

n. 2 1/2 dl vettä+1/2-1 lihaliemikuutio

n. 150 g leipäjuustoa

1 herkkukurkku

10-20 hillosipulia

1/4 tl mustapippuria

(persiljaa)

Ohje

 Leikkaa liha kuutioiksi ja porkkanat viipaleiksi. Ruskista lihapalat kevyesti rasvassa. Ripottele joukkoon jauhot, sekoita ja anna kypsyä 1-2 minuuttia.

Lisää vesi ja lihaliemikuutio sekä porkkanaviipaleet. Mausta pippurilla.Hauduta miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia lihan mureudesta riippuen.

Kuutioi leipäjuusto ja herkkukurkku. Lisää joukkoon ne ja hillosipulit ja kuumenna kunnolla. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä perunoita ja esim. karpalohyytelöä. Alkupalaksi maistuu salaatti ja leipä.tuu salaatti ja leipä.

 


Kommentit