Empanadat

Ainekset

 Kuori:
400 g piirakkataikinaa
1 kananmuna voitelemiseen

täyte:
öljyä tai voita paistamiseen
150 g paistijauhelihaa
2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1 kaltattu tomaatti
n. 10 kpl vihreitä oliiveja
hyppysellinen chilijauhetta
hyppysellinen hienonnettua kuminaa
tuoretta persiljaa
tuoretta oreganoa
mustapippuria
2 keitettyä kananmunaa
(1 vihreä pepperoni-paprika)
(1/2 dl rusinoita)
(suolaa)

Ohje

 Ruskista jauheliha. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää sipuliseos ja kaltattu tomaatti lihan joukkoon, lisää myös hienonnetut oliivit, mausteet, sekä halutessasi hienonnettu pepperoni ja rusinoita. Lisää lopuksi pilkotut kananmunat. Tarkista suola. Kauli piirakkataikina ohueksi levyksi. Ota levystä joko pyöreitä (ø n. 10 cm) tai neliskulmaisia (n. 10 x 10 cm) paljoja. Pane taikinapalalle täytettä reilut 2 teelusikallista. Taita ja rypytä pasteijat kiinni. Voitele kananmunalla juuri ennen paistamista. Paista noin 200 asteessa, 20-30 minuuttia. Tarjoile heti.

 


Kommentit