Äkkipojan kalakukko

Ainekset

 Pussi keskeltä repäistyä eväsleipää

Sianlihasiivuja tai pekoniviipaleita

Tuoreita muikkuja, silakkoja tai pikkusiian fileitä

Suolaa, muita mausteita maun mukaan

Alumiinifoliota rulla

Ohje

 Lado revästyjen eväsleipien toinen puolisko pöydälle. Lado kalat tai fileet leipien päälle, suolaa kalat miedosti ja mausta maun mukaan. Lado päälle sikasiivut tai pekoniviipaleet. Ripauta päälle vähän suolaa.

Aseta leivän toinen puolisko kanneksi. Kääri leivät tiukasti ja tiiviisti alumiinifolioon.

Paista uunissa pellillä tai kuivalla pannulla 1 tunti 100 astetta, toinen tunti 200 astetta. Tuloksena tuhtia evästä eräretkille.

Äkkipojan kalakukon voi pakastaa myöhempään käyttöä varten ja lämmittää erällä foliossa miedolla lämmöllä tulen loisteessa tai hiilloksella. (Varo liikaa lämmintä, folio palaa puhki). iossa miedolla lämmöllä tulen loisteessa tai hiilloksella. (Varo liikaa lämmintä, folio palaa puhki).

 


Kommentit