Veripalttu

Ainekset

 0,5 l naudan, sian tai poronverta
200 g ylikypsää possunkylkeä
1 plo tummaa olutta
4 dl vehnäjauhoja
1 sipuli
80 g voita
0,5 dl siirappia
1 tl suolaa
1 tl jauhettua maustepippuria

Ohje

 Kuori ja silppua sipuli, hauduta se voissa. Voitele vuoka voilla.

Sekoita veri ja olut kulhossa. Lisää jauhot samalla voimakkaasti vatkaten. Veri hyytyy helposti, joten sekoittele silloin tällöin.

Laita vuokaan haudutettu sipuli, kuutioitu possunkylki ja muut mausteet. Kaada taikina vuokaan, jätä turpoamisvaraa noin neljännes tilavuudesta.

Peitä vuoka foliolla, paista 200° C uunissa 45-60 min. Jäähdytä palttua hetki ennen leikkaamista. Leikkaa paltusta viipale ja paista voissa rapeaksi.

 


Kommentit