Täytetty mureke

Ainekset

 600 g vähärasvaista jauhelihaa

4 viipaletta vaaleaa leipää tai runsas

1 dl korppujauhoja

2 dl ruokakermaa tai cremeä + 0,5 dl vettä

1 sipuli

1 iso tai 2 pientä munaa

1-1,5 tl suolaa

musta- tai viispippuria

Täyte:

6-10 aurinkokuivattua tomaattia

100 g vuohenjuustoa tai yrteillä maustettua tuorejuustoa

1-2 dl hienonnettua persiljaa

Lisäksi:

4-6 sipulia

5-6 porkkanaa

Ohje

 Laita lepäviipaleet tai korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Hienonna sipuli ja kuullota se pannulla tai kypsennä hetki mikrossa. Kuori ja lohko lisäkesipulit.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa tasaiseksi mureketaikinaksi.

Painele taikina levyksi leivinpaperin päälle uunipellille niin, että keskikohta jää vähän paksummaksi.

Ripottele levyn keskelle juusto viipaleina tai nokareina, persilja ja suikaloidut tomaatit.

Nosta reunat täytteen päälle ja painele tiiviisti yhteeen. Kiepauta mureke paperia apuna käyttäen ympäri niin, että saumakohta jää alapuolelle.

Nosta sipulilohkot murekkeen ympärille, pirskota niille vähän öljyä ja ripottele pinnalle timjamia.

Kypsennä 200-225 asteessa 30-40 min.

Kuori ja viipaloi porkkanat ja kiehauta ne pehmeiksi suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä.
Kuori ja viipaloi porkkanat ja kiehauta ne pehmeiksi suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä.

 


Kommentit