Sinihomejuustolla täytetty häränfilee

Ainekset

 600 g puhdistettua, mureaa häränulko- tai sisäfileetä

suolaa

vastajauhettua valkopippuria

basilikan lehtiä

60 g sinihomejuustoa ( esim. Roquefort société )

Ohje

 Leikkaa filee saranapalaksi eli pitkittäissuunnassa halki, muttei poikki!

Mausta hivenellä suolaa sekä pippurilla.

Levitä basilikanlehdet lihalle ja niiden päälle sinihomejuusto paloina.

Kääri filee rullalle ja kiinnitä huolellisesti coctailtikuilla.

Ruskista huoneenlämpöisen fileen pinta kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa.

Kypsennä liha halutun kypsäksi 200 asteisessa uunissa. ( 10-15 minuuttia)

Poista fileestä tikut ja kääri se folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi ennen leikkaamista. (Huom! liha kypsyy vielä hieman folion sisälläkin!)

Leikkaa fileestä terävällä veitsellä ohuita viipaleita ja kokoa annokset.

Tarjoa filee salaatin ja/tai timjamiperunoiden kanssa.

 


Kommentit