Salviakyljykset

Ainekset

 4 porsaankyljystä
12-14 salvian lehteä
4 pientä viipaletta vahvan makuista juustoa esim. Cheddar, Gruyere tai emmental
suolaa, mustapippuria
1 tl öljyä

Ohje

 Leikkaa terävällä veitsellä kyljykseen pitkittäin taskumainen viilto. Ripottele sisään vähän pippuria ja sujauta taskuihin pari salvian lehteä ja pieni juustopala. Juusto ei saa tulla reunojen yli. Painele kyljys tasaiseksi ja tikuta tarvittaessa.

Kuumenna öljyllä sipaistu pannu ja nosta kyljykset pannulle. Paista noin 4 minuuttia lämpöä vähentäen.

Käännä kyljykset, mausta suolalla, pippurilla ja parilla salvian lehdellä.

Nosta jokaisen kyljyksen päälle lämmintä lantturaastetta ja paista kyljyksiä vielä 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen. Varo liian kovaa lämpöä, etteivät kyljykset pala. Jos haluat välttää paistamista tai ruokailijoita on paljon, lado täytetyt ja maustetut kyljykset uunivuokaan ja lisää päälle raaka maustettu lantturaaste. Sujauta vuoka paistopussiin tai lado kyljykset suoraan paistopussiin pellin päällä. Kypsennä 180-200 asteessa 30-40 min.

Tarjoa lisäkkeeksi purjosilpulla ( lisää perunoiden joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa) maustettua muusia.

 


Kommentit