Rosvopaisti

Ainekset

 (10 annosta)

3 kg lampaan paistia
1 dl öljyä
2 rkl basilikaa
2 rkl rakuunaa
½ rkl mustapippuria
1 rkl suolaa
15 valkosipulinkynttä

½ l maustamatonta jugurttia
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Ohje

 Ota paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoissa ennen paistamista.
Sekoita mausteet ja levitä paistin pinnalle.
Tee paistin pintaan viiltoja ja laita miihin valkosipulinkynsiä.
Nosta paisti muovipussiin, sekoita loput mausteet jugurttiin ja kaada paistin joukkoon.
Sulje pussi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Nosta paisti pussista ja pyyhi puhtaaksi.
Kääri paisti huolellisesti monin kerroin folioon. Voit laittaa päälle vielä reilusti sanomalehtiä.
Kaiva ½ metriä syvä kuoppa saviseen soramaahan. Vuoraa reunat kivillä tai tiilillä. Kuumenna kuoppa polttamalla siinä nuotiota 4 tuntia. Tasoita ja sekoita loppuhiillos.
Nosta paisti hiilloksen päälle.
Peitä paisti maakerroksella tiiviisti. Kylmällä ilmalla voit polttaa paistin päällä pientä nuotiota.
Yhden paistin paistoaika on 4 tuntia, kahden 6. Kokonainen lammas hautuu yön yli.
Paistin voi valmistaa myös uunissa 200° 4 tuntia.

 


Kommentit