Porsaankyljykset

Ainekset

 (2 annosta)
300g porsaankyljyksiä
suolaa
pippuria
½ muna
kuivia leivänmuruja (korppujauhoa)
rasvaa (eläin- tai kasvi-) paistamiseen
voita

Ohje

 Pehmitä kyljykset lihanuijalla kunnes ne ovat melko litteitä. Viipaloi ne ensin pitkittäin, jos ne ovat paksuja. Sirottele suolaa ja pippuria kyljyksille, kasta vatkattuun munaan, pyörittele leivänmuruissa/korppujauhoissa ja paista keskilämmöllä kunnes liha on kypsynyt molemmilta puolilta ainakin 15 minuuttia. (Lihan pitäisi olla valkoista, ei vaaleanpunaista sisältä.) Kaada sulatettua voita kyljysten päälle ennen tarjoilua. Tarjoile uuniperunoiden ja kevyesti ruskistetun hapankaalin kanssa.

 


Kommentit