Maukas lihapata

Ainekset

 (4 annosta)

500 G Naudan sisäpaistia

1 KPL Sipulia

150 G Kantarelleja

3 RKL Milda-margariinia (1 rkl=15 g)

2,5 DL RuokaCremeä

2 RKL Touch of Taste Vasikanfondia

1 RKL Tomaattipyreetä

1 RKL Ketsuppia

0,5 TL Paprikajauhetta

0,5 TL Mustapippuria rouhittuna

2 DL Hillosipuleita

1 DL Valkoviiniä

2 RKL Vehnäjauhoja

Ohje

 Leikkaa paisti kuutioiksi. Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Idea! Kantarellien sijasta voit hyvin käyttää herkkusieniä. Ruskista lihakuutiot parissa kolmessa erässä paistinpannulla margariinissa. Siirrä lihapalat pataan. Ruskista myös sipulit ja sienet kevyesti paistinpannulla ja siirrä pataan. Huuhdo paistinpannu vesitilkalla ja kaada huuhdeliemi pataan. Lisää joukkoon RuokaCreme ja fondi. Hauduta kunnes lihapalat ovat pehmeitä. Lisää pataan pyree, ketsuppi, mausteet ja hillosipulit. Sekoita vehnäjauhot viinin sekaan. Kaada suuruste ohuena nauhana pataan. (Idea! Suurusteessa voi viinin tilalla käyttää myös vettä.) Hauduta vielä viisi minuuttia. Tarjoa pata keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

 


Kommentit