Lampaanlihapata

Ainekset

 300 g kivettömiä, kuivattuja luumuja
vettä liotukseen
1-2 rkl hunajaa
1 karitsan tai lampaan lapa (n. 600 g)
paistamiseen voin ja öljyn sekoitusta
2 sipulia, hienonnettuna
2-4 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
1 1/2 tl inkiväärijauhetta
1 1/2 tl korianterijauhetta
1 pussi sahramia
1 rkl tomaattisosetta
1 kanelitanko
suolaa,mustapippuria
4 tomaattia, hienonnettuna
2 dl esikypsytettyä kahviherneitä (kikherneitä)
20 pientä salottisipulia

Ohje

 Kaada luumut kulhoon ja vettä niin, että luumut peittyvät. Liota noin tunti ja keitä pehmeiksi hunajalla maustetussa liotusliemessä. Kuumenna rasva padassa ja ruskista karitsan lapa kokonaisena. Jos käytät lampaan lapaa, pyydä lihakauppiasta sahaamaan lapa paloiksi ja ruskista paloina. Lisää sipulit ja valkosipulit, anna niiden kuullotua. Lisää inkivääri, korianteri, sahrami, tomaattisose ja kanelitanko. Mausta ruoka suolalla ja pippurilla. Lisää tomaatit ja vettä niin, että ainekset peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Ruskista pannussa kevyesti salottipulit ja lisää ruokaan, anna hautua, kunnes liha on mureaa. Lisää luumut, ota ehjät luumut koristeeksi. Kuumenna kiehuvaksi ja annostele lautasille. Sirota pinnalle kahviherneet ja koristele ehjillä luumuilla. Tarjoa lisänä höyrytettyä couscousta, riisiä tai suomalaisittain, keitettyjä perunoita.

 


Kommentit