Lampaan kyljysselkää

Ainekset

 (2-3 annosta)

750 g lampaan kyljysselkää

Ruskistamiseen:
öljyä + voita
suolaa
rosmariinia ja valkosipulijauhetta

Kastike:
1 iso sipuli, hienonnettuna
öljyä + voita
2 rkl tuoreita puolukoita
2 dl punaviiniä
1 rkl mustaherukkahyytelöä
1 rkl vasikanfondia
2 dl paistolientä tai vettä
3 rkl tummaa Maizena-suurustetta

Ohje

 Ruskista kyljysselkä joka puolelta valurautapannussa, kuumennetussa rasvassa. Mausta suolalla, rosmariinilla ja valkosipulijauheella. Kypsennä uunissa 170 asteessa 8-12 minuuttia, kyljysselän paksuudesta riippuen. Kuullota sipulisilppu pannussa, lisää puolukat ja punaviini. Kaada keitos kattilaan ja keitä hetki. Lisää liemeen mustaherukkahyytelö, fondi ja siivilöity paistoliemi tai vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta Maizenalla. Keitä, kunnes kastike on sopivan sakeaa.

 


Kommentit