Jänispata

Ainekset

 1 jänis
200 g silavaa
1 litra sieniä
2 litraa kuorittuja
perunoita
5 pientä sipulia
valkosipulia
2 rkl hienoksi leikattua persiljaa
3 rkl margariinia
punaviiniä
kermaa
3 tl suolaa
1/2 tl pippuria

Ohje

 Jänis paloitellaan ja kuivataan palat hyvin.

Ne ruskistetaan pannussa silavan, paloiteltujen sienten

ja kokonaisten sipulien kanssa.

Lisätään suolaa ja pippuria.

Lisätään myös punaviiniä ja annetaan hautua kannen alla puolisen tuntia. Nyt lisätään perunat ja persilja. Haudutetaan vielä puolisen tuntia. Varmistetaan että liha on kypsää, ja haudutetaan tarvittaessa lisää. Lisätään kerma ja lämmitetään.

Syödään ja nautitaan.

 


Kommentit