Itämainen pata

Ainekset

 500 g naudan tai hirvenpaistia
300 g porsaanpaistia
3-4 rkl öljyä
1 1/2 dl soijakastiketta
3-4 dl vettä
1-2 purjoa
mustapippuria

Ohje

 Valmista pata tarjoilua edeltävänä päivänä. Suikaloi lihat ja ruskista pienissä erissä pannussa kuumennetussa öljyssä. Kaada ruskistuneet lihat pataan, huuhdo pannu jokaisen ruskistuserän jälkeen vesitilkalla ja kaada pataan lihojen päälle. Lisää pataan soija ja hauduta lihoja noin 30 minuuttia. Älä lisää suolaa, koska soija on suolaista. Anna padan jäähtyä ja soijan imeytyä lihoihin yön ajan. Halkaise ja viipaloi purjot. Kypsennä kevyesti pannussa kuumennetussa öljyssä ja lisää lihojen joukkoon. Kuumenna pata kiehuvaksi. Keitä lisäkkeeksi itämaista riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Makeat lisäkkeet, sitruunainen kurpitsahillo ja punakaali-puolukka salaatti tekevät ruoasta pirteästi hapanimelän.

 


Kommentit