Hirvipata

Ainekset

 400 g hirven filettä (tai muuta hyvää osaa)

1 litra kanttarelleja

10 katajanmarjaa

2 sipulia

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl lihalientä

1 1/2 dl kuohukermaa

persiljaa

suolaa

valkopippuria

Ohje

 Kuullota ensin sienet pannulla. Senjälkeen ruskistetaan liha pannussa. Lihan kanssa toimitaan kuten poronkäristyslihankin kanssa. Liha otetaan pakastimesta, ja leikataan ohuiksi siivuiksi ennen kuin se on kokonaan sulanut.

Lisää lihaa pienissä erissä pannulle, ettei pannu jäähdy liikaa. Kun liha on ruskistunut lisätään sekaan hienoksi silputtu sipuli. Kun sipuli on kuullottunut lisätään mausteet ja sienet.

Seuraavaksi sirotellaan vehnäjauhot päälle ja jatketaan paistamista. Hetken kuluttua lisätään lihaliemi ja kerma. Annetaan kiehua muutama minuutti.

Ennen tarjoamista sirotellaan persilja padan päälle. Saman ruoan voi valmistaa myös poronlihasta.

 


Kommentit