Hirven medaljongit

Ainekset

 800 g pala hirven tai peuran fileetä tai hyvin raakakypsynyttä paistia
suolaa, paprikaa, mustapippuria
muutama viipale silavaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl ranskankermaa
paprikajauhetta

Punaviinipäärynät:
2 isoa kiinteää päärynää
2 dl punaviiniä
1/2 dl sokeria
mustaherukkahilloa tai hyytelöä

Perunakroketit:
4 perunaa
1 sipuli
öljyä tai laardia
suolaa, paprikaa
1 dl maitoa
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja

Ohje

 Hiero lihan pintaan suolaa, mustapippuria ja paprikaa. Peitä pinta silavaviipaleilla ja pane kypsymään 175-asteiseen uuniin reiluksi tunniksi. Kastike: Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet ja hauduta ne läpikuultaviksi lihasta irronneessa rasvassa. Lisää ranskankerma ja mausta paprikalla. Pidä kastike kuumana. Punaviinipäärynät: Kuori ja puolita päärynät. Poista siemenet ja keitä päärynöitä punaviini-sokeriliemessä noin 10 minuuttia ja nosta valumaan. Täytä siemenkotakolot mustaherukkahillolla. Perunakroketit: Keitä perunakroketteja varten perunat ja survo ne. Lisää rasvassa haudutettu sipuli ja muut aineet. Paista taikinasta ohuehkoja kakkaroita ohukaispannussa. Viipaloi hirvenliha ja kaada kuuma kastike päälle. Nosta viereen päärynä ja perunakroketteja. Koristele salaatilla.

 


Kommentit