Valkosuklaatorttu

Ainekset

 Pohja:
1 pkt (175 g) tummia Domino-keksejä
25 g voita tai margariinia
margariinia vuoan voiteluun

Täyte:
200 g valkoista suklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria

Koristeluun:
tummaa suklaata

Ohje

 Murskaa Domino-keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Leikkaa irtopohja- tai piirasvuoan pohjalle leivinpaperista pohjan peittävä ympyrä. Voitele vuoan reunat. Levitä seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Paloittele valkosuklaa ja sulata hyvin miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto voimakkaasti vatkaten. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahto jäähtyneeseen suklaa-juustoseokseen varovasti sekoittaen, jotta vaahto ei laskeudu. Tasoita täyte jäähtyneelle pohjalle ja laita pakastimeen jäähtymään vähintään 5 tunniksi. Nosta torttu huoneenlämpöön pehmenemään noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele tummalla suklaalla.

 


Kommentit