Tiikerikakku

Ainekset

 Margariinia tai voita 200g

sokeria 3dl

munia 3

vehnäjauhoja 3-4 dl

leivinjauhetta 2 tl

Kermaa 1dl

vaniliinisokeria 2 tl

kaakaojauhetta 2 rkl

(½ sitruunan raastettu kuori)

Ohje

 Voitele ja korppujauhota vuoka

Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.lisää muna kerrallaan hyvin vatkaten. Jos taikina juoksettuu, lisää munien välillä taikinaan vähän jauhoja

Sekoita jauhot, leivinjauhe keskenään. Lisää kuivat aineet ja kerma ja sekoita taikina tasaikseksi.

ÄLÄ VAIVAA TAIKINAA JAUHOJEN LISÄÄMISEN JÄLKEEN, ETTEI SE SITKISTY

Jaa taikina kahteen kulhoon toiseen 2/3 taikinasta joka maustetaan vaniliinisokerilla ja sitruunankuorella ja toiseen 1/3 lisätään kaakaojauhe
Kaada taikina kerroksittain vuokaan aloita vaaleasta taikinasta ja sekoita haarukalla kevyesti pintaa jotta kerrokset sekoittuvat osittain

Paista 175 asteessa 50-60 min

 


Kommentit