Täytetty porkkanakakku

Ainekset

 200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
4 dl raastettua porkkanaa
1 dl rouhittuja hassel- tai saksanpähkinöitä
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
veitsenkärjellinen suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia

Täyte ja kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
1/21 dl hassel- tai saksanpähkinöitä

Ohje

 Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinärouhe ja jogurtti. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun noin 1,5 litran tasapohjaiseen vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna kypsän kakun seistä vuoassa hetken ennen kumoamista.

Sekoita pehmeään rasvaan tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Täytä ja kuorruta tuorejuustokuorrutteella. Koristele pähkinöillä.

 


Kommentit