Suklaaunelma

Ainekset

 Pohja:
4 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria (1dl=85g)
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl vehnäjauhoja (1 dl = 70 g)
0,5 dl perunajauhoja (1 dl = 70 g)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl rusinoita
1 dl sukaattia
3 rkl konjakkia
5 kpl liivatelehteä
200 g Crème Bonjour Light Maustamatonta
2,5 dl Flora Vanillaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 rkl vesi
1 dl suklaarouhetta

Ohje

 Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot kananmuna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 °C:n lämpötilassa noin 8 minuuttia. Ripottele kypsän torttulevyn pintaan sokeria. Laita rusinat ja sukaatit maustumaan konjakkiin. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vuoraa pitkänomainen vuoka ensin kelmulla ja sitten torttulevyviipaleilla. Vatkaa tuorejuusto, Flora Vanilla, vaniljasokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Purista liivatelehdistä liotusvesi tarkkaan pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan. Jäähdytä liivateseosta vähän aikaa. Lisää jäähtynyt seos, suklaarouhe, rusinat ja hedelmäpalat vaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Leikkaa torttulevystä kansi täytteen päälle. Hyydytä torttua jääkaapissa 10-12 tuntia. Kumoa vuoka, poista kelmu ja leikkaa torttu viipaleiksi.

 


Kommentit