Suklaatorttu

Ainekset

 Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl hienonnettua kardemummaa

Täyte:
1 levy (170 g) tummaa suklaata
1 rkl voita
50 g valkoista suklaata

Ohje

 Voitele ja jauhota laakea torttuvuoka, mieluiten reunallinen paivuoka.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kardemumman.

Tasoita taikinan pinta. Kypsennä torttua uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Torttu on kypsä, kun se alkaa irrota hiukan vuoan reunoista. Voit myös kokeilla kypsyyttä tikulla. Kypsästä kakusta ei tikkuun tartu taikinaa.

Jäähdytä torttu lautaselle kumottuna.

Sulata suklaat erikseen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita paloja välillä. Vesihauteessa eli kiehuvan veden päällä teräskulhossa suklaa sulaa noin 15 minuutissa ja mikroaaltouunissa astiaan paloiteltuna parissa minuutissa.

Lisää tummaan, sulaneeseen ja kuumaan suklaaseen voi ja kaada seos heti kakulle. Sulata sitten valkosuklaa ja tee siitä tasaisia raitoja tumman suklaan päälle. Vedä raidat kohtisuoraan poikki tikulla tai veitsellä, jolloin pintaan syntyy kuvan mukainen kuvio.

Tarjoa torttu haaleana tai kylmänä.

 


Kommentit