Suklaajäähdyketorttu

Ainekset

 Pohja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
2 munaa
½ dl sokeria
Kostutus
¾ dl sokerilla maustettua sitruunamehua
Täyte
150 g valkosuklaata + 1 tl öljyä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
150 g taloussuklaata tai Blocksuklaata + 1 tl öljyä
½ tl kanelia
Koristeeksi valkosuklaalastuja

MANSIKKA-SIIDERIKASTIKE
1 litra mansikoita
1 dl vaaleaa siirappia
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl omena- tai päärynäsiideriä

Ohje

 Pohja:

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi, sekoita kevyesti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 15 – 20 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.
Pese vuoka ja leikkaa pohjan kokoinen pala leivinpaperista. Nosta kakkupohja takaisin vuokaan ja kostuta sitruunamehulla. Vuoraa vuoan reunat kaksinkertaisella leivinpaperisuikaleilla ylös asti.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa öljyn kanssa. Sekoita tasa
iseksi.
Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Ota puolet tuorejuusto seoksesta toiseen kulhoon ja sekoita siihen sulanut valkosuklaa ja puolet kermavaahdosta. Kaada seos taikinapohjan päälle.
Sulata tummasuklaa vesihauteessa ja sekoita jäljelle jääneeseen tuorejuustoseokseen. Mausta kanelilla ja lisää loppu kermavaahto. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
Peitä vuoka foliolla tai kelmulla ja laita suureen muovipussiin. Pakasta. Ota huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua tai jääkaappiin kaksi tuntia ennen. I
Irrota reuna ja leivinpaperisuikaleet ja vedä pohjapaperin avulla tarjoiluvadille. Vuole perunankuorimaveitsellä lastuja valkosuklaasta kakun koristeeksi. Tarjoa
Mansikka siiderikastikkeen kanssa.

Mansikka siiderikastikkeen:

Mittaa kaikki muut ainekset paitsi siideri korkeaan kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi sose
eksi. Pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Lisää siideri juuri ennen tarjoilua.

 


Kommentit