Sisilialainen juhlakakku

Ainekset

 Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
800 g ricotta-juustoa tai 400 g raejuustoa (Ingman)
400 g maustamatonta Hovi-juustoa
2 dl sokeria + 1/4 dl vettä
1/2 dl makeaa jälkiruokaviiniä (Cinzano Orancio, 3753)
150 g taloussuklaata
150 g sokeroituja hedelmiä tai sukaattia
50 g pistaasipähkinöitä

Kostuke:
1 1/2 dl makeaa jälkiruokaviiniä (Cinzano Orancio)

Kuorrutus ja koristeet:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
sokeroituja -tai säilykehedelmiä

Valmistus aika 2 t +
3 t jääkaapissa

Ohje

 Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun, sileäreunaiseen sokerikakku- vuokaan. Kypsennä ritilällä, uunin alatasossa, 200 asteessa noin 30 min. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja leikkaa se sitten kolmeen osaan. Hiero juustot notkeaksi kulhossa. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kuumenna sekoittaen kunnes sokeri sulaa ja liemi sakenee. Ota keitos liedeltä ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Lisää viini. Sekoita liemi haaleaksi jäähtyneenä juustomassan joukkoon. Ruohi suklaa, mantelit ja kuutioi hedelmät. Lisää juustomassaan. Pane kakun kansilevy pestyyn ja kuivattuun kakkuvuokaan. Kostuta viinillä ja lusikoi puolet juustotäytteestä levyn päälle. Lisää toinen kakkulevy, kostuta ja levitä loppu juustomassa levyn päälle. Peitä kakku viimeisellä kakkulevyllä ja kostuta viinillä. Anna kakun kiinteytyä peitettynä jääkaapissa noin 3 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille, päällystä kermavaahdolla ja koristele värikkäillä, sokeroiduilla hedelmillä, marmeladeilla tai säilykehedelmillä. Huom! Ricotta-juusto on kevyt italialainen tuorejuusto, joka Sisiliassa valmistetaan tavallisimmin lampaanmaidosta. Miedomman makuista lehmänmaitoricottaa myydään muualla Italiassa. Meillä ricottaa ei yleensä ole myynnissä, mutta sen voi korvata ohutrakenteisen raejuuston ja Hovi-juuston seoksella, joskaan maku ei ole samanlainen.

 


Kommentit