Puutarhurin pehmeä piiras

Ainekset

 Pohja:
2kypsää perunaa TAI 1,5 dlpakastettua perunasoseainesta (Oolannin)
50 gVoimariinia 60 %
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
1(200 g) purjo
2porkkanaa
pala(50 g) selleriä
150 gpalsternakkaa, naurista tai kyssäkaalia
1 dlvettä
1 tlkuivattua oreganoa
0,5 tlmustapippurirouhetta
0,5 tlsuolaa
1kananmuna

Pinnalle:
4 dlrasvatonta maitoa
1 rklvehnäjauhoja
(ripaus muskottia)
50 gValio Olympia kevyt sulatejuustoa (rasvaa 9 %), esim. yrtti
1 dl(50 g) Valio Turunmaa 15 + juustoraastetta TAI 50 g Valio Turunmaa 15 juustoa

Ohje

 Kuori ja raasta perunat tai kaada kulhoon pakastettu perunasoseaines. Laita kulhoon myös jääkaappikylmä Voimariini, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi ainekset sekaisin hiekkamaiseksi seokseksi.

Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina siksi aikaa jääkaappiin, kun valmistat täytteen.

Halkaise purjo ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa purjo viipaleiksi. Kuori porkkanat, selleri ja palsternakka ja raasta karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna vesi paistinpannulla ja hauduta kasviksia siinä pehmeiksi välillä sekoittaen (n. 10 min.) Mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon kananmuna.

Sekoita kattilassa maito ja vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa kiehua. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Sekoita välillä. (Mausta varovasti muskotilla. Muskotin maku voimistuu vielä kypsentämisen aikana.) Sekoita joukkoon sulatejuusto. Jäähdytä hieman.

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä kasvisseos pohjalle ja kaada maitokastike päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat ja juustokuorrutus ovat kullanruskeat.

 


Kommentit