Porkkanakakku

Ainekset

 3 kananmunaa

2 dl fariinisokeria

3 dl porkkanaraastetta

1 dl öljyä tai voisulaa

3 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1/4 tl muskottipähkinää

1/4 tl suolaa

1 dl hasselpähkinärouhetta

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3/4 tl soodaa

Ohje

 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita jauhot, mausteet ja pähkinät keskenään. Lisää munavaahtoon porkkanaraaste, voisula ja viimeiseksi kuivat aineet. Vältä liikaa sekoittamista, ettei kakusta tule sitkeää. Kaada taikina voideltuun jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista kakku 200°C:ssa 40-50 minuuttia. Tarjoa kakku vaahdotetun kerman kanssa.

Vinkki: Kakkuun sopii koristeeksi marsipaanista valmistetut porkkanat. Kakun voi myös kuorruttaa sulatetulla suklaalla.

 


Kommentit