Pieni raparperipiirakka

Ainekset

 1/2 annosta piirakkataikinaa, katso ohjetta
Pellillinen raparperipiirakkaa
tai 1 pkt (500 g) valmista paistostaikinaa

Täyte:
1 l raparperin paloja
1 3/4 dl sokeria
1 rkl perunatärkkelysjauhoja
(ripaus kanelia, inkivääriä tai minttua)

Voiteluun:
munaa

Ohje

 Valmista piirakkataikina itse tai osta pakastetaikina. Sulata se pakkauksen ohjeen mukaan ja painele leivinpaperilla vuoratun paistosvuoan pohjalle ja reunoille. Vaihtoehtoisesti kaaviloi taikina ja nosta levynä voideltuun vuokaan.

Kiehauta suurin osa raparperinpaloista sokerin kanssa kattilassa pehmeäksi. Nosta kiehuva seos liedeltä ja sekoita joukkoon pieneen vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Kiehauta seos uudelleen ja lisää loput raparperin palaset. Jäähdytä seosta hiukan ja mausta se, jos haluat.

Levitä raparperikiisseli vuokaan. Paina taikinan reunat kauniisti sormin sen ympärille ja voitele munalla. Kypsennä piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

 


Kommentit