Pienet suklaamuffinit

Ainekset

 100 g voita, sulatettuna
100 g taloussuklaata
2 munaa
1 dl sokeria
½ rasiaa (75g) ranskankermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ dl pähkinärouhetta

Kuorrutus:
sama kuin mazariineissa, kaakaojauheella värjättynä

Ohje

 Sulata voi ja jätä jäähtymään. Rouhi suklaa karkeahkoksi rouheeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon haaleaksi jäähtynyt voisula ja suklaarouhe. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja kaada taikinaan vuorotellen ranskankerman kanssa. Annostele 1-2 rkl taikinaa teflonpintaisen muffinivuokalevyn koloihin, (2 x 12 kpl) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ja nostele ne sitten vadille. Kuorruta, jos haluat näyttävyyttä ja koristele koristerakeilla.

 


Kommentit