Perunakropsu

Ainekset

 2 kg perunoita (Pito tai Matilda)
2 dl ohrajauhoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl voisulaa
1,5 tl suolaa
1 tl kanelia
3 dl siirappia
(1 dl maitoa)

Ohje

 Keitä pestyt perunat kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori lämpiminä ja survo. Sekoita survokseen ohrajauhot ja jätä peitettynä imeltymään pariksi tunniksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna edelleen imeltyä. Lisää voisula, suola, kaneli, siirappi ja maitoa (jos sose on liian paksua). Voitele leivinpaperi matalan pellin päällä voilla ja sirota pinnalle sokeria. Levitä taikinaa pellille ohueksi kerrokseksi reunoja myöten. Taikina ei valu ellei se ole liian löysää. Paista uunissa 250 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa, kahvin tai teen seuralaisena.

 


Kommentit