Omppupiirakka

Ainekset

 300 g margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhoja
2-4 tl vanilliinisokeria

Päälle:
Sopiva määrä omenia maun mukaan (4-7 kpl)
kanelisokeria

Täyte:
2 tlk kermaviiliä/maitorahkaa
2 munaa
1 dl sokeria
4tl vanilliinisokeria

Ohje

 1. Vatkaa margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Samalla kun odotat vaahdon syntymistä, voit kuoria ja viipaloida omenat odottamaan (siemenet pois).
2. Lisää munat.
3. Sekoita keskenään sekoitetut jauhot ja vanil.sok. taikinaan.
4. Kaada noin 2/3 osaa taikinasta pellille. Säästä loput taikinasta myöhemmäksi.
5. Laittele omenaviipaleet taikinan päälle pellille ja siroittele kanelisokeri päälle makusi mukaan.
6. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kumoa pellille mahdollisimman moneen paikkaan.
7. Lisää loput taikinat koko komeuksen päälle sinne tänne.
8. Paista 200 asteessa noin 25-40 min. Kunnes piirakka on kullan ruskea.

 


Kommentit