Nokkospasteijat

Ainekset

 250 g Voita
1,5 dl Perunahiutaleita
3,75 dl Vehnäjauhoa
2 dl Vettä
0,25 tl Suolaa
2,5 dl Nokkosia kiehautettuna
1 kpl Sipulia
2 rkl Öljyä
3 kpl Munaa keitettynä
1 kpl Munaa
2 kynsi/kynttä Valkosipulia
1 tl Basilikaa
1 tl Suolaa
Mustapippuria

Ohje

 Nypi rasva, perunahiutaleet ja jauhot sekaisin. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Voit käyttää hiutaleiden sijasta 250 g (4 keski-kokoista) jauhettua, kypsää perunaa. Silloin riittää 1 rkl vettä ja suolan voit jättää pois. Anna taikinan jähmettyä hetki kylmässä.
Valmista täyte. Hauduta nokkoshakkelusta ja hienonnettua sipulia hetki öljyssä. Ota pannu levyltä pois, kun neste on haihtunut. Lisää joukkoon kovaksi keitetyt hienonnetut munat, raaka muna ja mausteet.
Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8×8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Ummista reunat haarukalla painellen. Voitele ja paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.

 


Kommentit