Munkkirinkilät

Ainekset

 5 dl maitoa
50 g hiivaa tai
2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
14-16 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: sokeria

Ohje

 Valmista taikina tavallisen vehnätaikinan tapaan. Anna valmiin taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahtia. Leivo molemmista paloista tangot ja jaa kumpikin noin 20 palaan. Leivo palat pyöreiksi pulliksi ja anna niiden kohota peitettyinä.
Tee kohonneisiin pulliin keskelle reikä ja muotoile rinkilöiksi. Kypsennä padassa kuumassa, noin 180-asteisessa rasvassa molemmin puolin pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta rinkilät reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kierittele ne lämpiminä sokerissa.
Jos haluat pakastaa munkkeja, sokeroi ne vasta pakastamisen jälkeen. Lämmitä munkkeja ennen sokeroimista hiukan esimerkiksi mikroaaltouunissa, silloin sokeri tarttuu paremmin.

 


Kommentit