Metsäkeijun lahja

Ainekset

 1,5 dl Ruisjauhoja
1 dl Vehnäjauhoa
1 tl Leivinjauhetta
50 g Voita
0,5 dl Smetanaa
2 rkl Vettä
4 dl Suolasieniä liotettuna
6 kpl Liivatelehtiä
2 rkl Sitruunamehua
1 dl Tilliä hienonnettuna
1 tl Rakuunaa
1 tl Rosépippuria rouhittuna
2 prk Sipuli-purjo-raejuustoa
2 dl Kuohukermaa
Kirsikkatomaattia
Tilliä

Ohje

 Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon voi. Lisää smetana ja tarvittaessa vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä tunti, pari. Painele taikina piiras- tai irtopohjavuoan pohjalle, pistele ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Liota suolasienet kunnolla, ettei täytteestä tule liian suolaista. Jos käytät tuoreita sieniä, lisää niihin maun mukaan suolaa. Hienonna sienet ja sekoita niihin mausteet, tilli ja raejuusto. Vaahdota kerma ja sekoita se joukkoon. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehutilkkaan. Anna jäähtyä hiukan ja sekoita sitten sieniseokseen. Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle. Anna piiraan hyytyä kylmässä mieluiten yön yli, varsinkin jos valmistat sen irtopohjavuoassa ja siirrät tarjoiluvadille. Koristele tillillä ja kirsikkatomaateilla.

 


Kommentit