Marenkinen kääretorttu

Ainekset

 75 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl mantelilastuja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Täyte:
3 liivatelehteä + 1 rkl sitruunamehua tai vettä
2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
tai 2 dl kuohukermaa + 2 rkl sokeria
45 dl kotimaisia marjoja, esim. mansikkaviipaleita

Ohje

 Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon keltuaiset yksitellen ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja ripota sille mantelilastut. Lusikoi taikina sinne tänne paperille ja painele sormin noin 35 x 30 sentin ohueksi levyksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaten. Jatka vatkaamista hetki. Levitä marenki taikinapohjalle ja paista 150-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Jos käytät vaniljakastiketta, liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista vesi pois ja liuota liivakot sekoittaen kattilassa sitruunamehuun. Sekoita liivateseos hiukan jäähtyneenä vaniljakastikevaahtoon. Tai mausta kermavaahto sokerilla. Levitä vaahto levylle ja ripottele marjat päälle. Kääri rullalle.

 


Kommentit