Mansikkakakku

Ainekset

 Sienikakkupohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
4 rkl kuumaa vettä
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 – 1 1/2 dl laimennettua sokeroitua sitruunamehua

Täyte ja kuorrutus:
1 – 1 1/2 l mansikoita
4 dl kuohukermaa
sokeria
(vaniliinisokeria)

Ohje

 Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuuma vesi koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna kakun hetki jäähtyä ja kumoa se sitten vuoasta. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi tai kolmeksi levyksi. Viipaloi tai murskaa noin kolmasosa marjoista ja makeuta kevyesti. Kostuta kakkulevyt mehulla ja kokoa kakku levittämällä kerrosten väliin marjasurvosta ja kermavaahtoa. Peitä kakku kermavaahdolla ja koristele kokonaisilla tai viipaloiduilla marjoilla.

 


Kommentit