Luumumarenki

Ainekset

 (10 annosta)

2 ps (à 227 g) Euro Shopper kivettömiä luumuja
6 dl vettä
1 sitruunan mehu
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
1/2 dl konjakkia

Marenki:
4 kananmunan valkuaista
1 dl tomusokeria

Ohje

 Kaada kattilaan luumut, vesi, sitruunan mehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään. Sekoita joukkoon kaneli ja konjakki. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahdotuksen aikana vähitellen tomusokeri. Kaada luumut vuokaan ja peitä marengilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia eli kunnes marenki on ruskistunut kauniisti. Voit ripotella pinnalle vielä hennon kerroksen tomusokeria.

 


Kommentit