Kuohkea sokerikakkupohja

Ainekset

 3 munaa
2,5 dl sokeria
1,2 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Ohje

 Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma vesi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Käännä jauhot varovasti vatkattuun seokseen niin, että kuohkeus säilyy.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku 200 asteen lämmössä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, ennenkuin leikkaat sen kolmeksi levyiksi.

Tuoretta kakkupohjaa ei tarvitse kostuttaa erikseen. Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa ruokalusikallinen sokeria. Viipaloi kakkulevyn päälle kerros mansikoita ja levitä puolet kermavaahdosta mansikoiden päälle. Aseta toinen levy paikoilleen ja peitä myös se mansikoilla ja kermavaahdolla.

Vatkaa kuorrutukseksi vielä 1-2 dl kermaa vaahdoksi, mausta sokerilla ja levitä kakun päälle ja reunoille. Aseta päälle kerros kokonaisia mansikoita ja tarjoa.

 


Kommentit