Kinuskikissan neliöt

Ainekset

 (n. 64 kpl)

200 g margariinia
9 dl kaurahiutaleita
6 rkl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
6 rkl siirappia

Kuorrutus:
4 dl vispikermaa (Pirkka)
4 dl fariinisokeria
2 tl voita

Pinnalle: mantelirouhetta

Ohje

 Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita sulatettu rasva jauhoseokseen ja lisää taikinaan lopuksi siirappi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele tasaiseksi esimerkiksi lastan avulla. Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista kuorrutus. Sekoita vispikerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Tee karamellikoe: tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Kinuski on sopivaa, kun pisara jähmettyy vedessä. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin ja levitä heti jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle runsaasti mantelirouhetta. Anna kohmettua kylmässä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

 


Kommentit