Kaunottaren kääretorttu

Ainekset

 4 kananmunaa
1 1/2 desilitraa sokeria
1 desilitra vehnäjauhoja
3/4 desilitraa perunajauhoja
1 teelusikallinen leivinjauhetta

Täyte:
2 desilitraa kuohukermaa
1-2 teelusikallista sokeria
hilloa, sosetta tai banaaniviipaleita

Ohje

 Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Riko munat yksitellen kulhoon ja mittaa sokeri joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina puuhaarukalla tai taikinakaapimella leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista kääretorttupohjaa uunin keskitasossa 6-8 minuuttia kunnes tortun pinta on kauniin ruskea. Ota patalaput käteen. Vedä uunipelti uunista ulos ja aseta kuuma pelti hellan tai tiskipöydän päälle. Sammuta uuni. Levitä leivinpaperi pöydälle ja ripottele paperin pinnalle sokeria. Nosta torttulevy uunipelliltä leivinpapereineen ja kumoa levy sokerisen leivinpaperin päälle pöydälle. Poista uunissa ollut leivinpaperi varovasti torttulevyn päältä. Anna levyn jäähtyä.

Mittaa kerma kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita lopuksi ripaus sokeria joukkoon. Sekoita marja- tai hedelmähillo tai -sose tai viipaloidut banaanit kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte torttulevyn päälle. Kääri torttu rullalle.

 


Kommentit