Juustobanitsa

Ainekset

 Taikina:
1 l (n. 700 g) vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 muna
2 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
n. 2 dl vettä tai 6 arkkia pakastettua filotaikinaa

Täyte:
3 munaa
300 g raastettua sireneä tai fetaa
½ tl soodaa
200 g Bulgarian jogurttia
100 g voita

Ohje

 Sekoita jauhoista, suolasta, munasta, öljystä, viinietikasta ja vedestä kovahko taikina. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä ne palloiksi. Anna seisoa tunnin verran kostealla leivinliinalla peitettynä. Pane jogurtti valumaan sideharsolla vuorattuun siivilään tai kahvinsuodattimeen noin tunniksi. Raasta juusto raastinraudan karkeimmalla terällä. Kauli taikinapallot millin paksuisiksi levyiksi ja anna niiden kuivahtaa hetki. Sekoita sillä aikaa munat, juusto, sooda ja jogurtti täytteeksi ja sulata voi. Voitele piirasvuoka, jonka läpimitta on 26-28 senttiä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele taikinalevy voilla ja levitä sille täytettä. Kääri rullaksi ja nosta piirasvuokaan. Täytä ja rullaa näin kaikki levyt ja aseta ne vuokaan spiraalinmuotoon. Paista uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes banitsa on hennon vaaleanruskea. Tarjoa lämpimänä.

 


Kommentit