Juhlava marsipaanikakku

Ainekset

Iso kakkupohja:
5 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pieni kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1¼ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
¾ tl leivinjauhetta

Täyte 1:
1 iso tlk aprikooseja (825 g)

Täyte 2:
3 dl vaniljakiisseliä kuivatuotteesta

Kostuke:
Aprikoositölkin liemi
Vettä
Sitruunamehua

Päällys:
600 g valmista mantelimassaa
Vihreää ja keltaista karamelliväriä

Koristeet:
2 ananasviipaletta
2 – 3 kiivihedelmää
Tummia viinirypäleitä
1½ dl vispikermaa vaahdotettuna

Ohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Seulo jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Kypsennä taikinat voidelluissa, korppujauhetuissa vuoissa, uunissa 175 asteessa, iso kakkupohja 35 minuuttia ja pieni 15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Soseuta aprikoosilohkot tehosekoittimessa ja valmista vaniljakiisseli kuivatuotteesta.
Jaa mantelimassa kahteen osaan 400 g ja 200 g. Värjää 400 g:n erä vesitilkkaan sekoitetulla vihreällä karamellivärillä ja 200 g vastaavasti keltaisella karamellivärillä. Imeytä värit massaan työpöydällä vaivaamalla. Käytä tarvittaessa jauhoina tomusokeria. Pyöritä massat palloiksi ja kauli tomusokerisella alustalla pyöreiksi, kakut peittäviksi levyiksi.
Leikkaa kakut jäähtyneinä kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy kevyesti ja levitä päälle soseutettua aprikoosia. Aseta seuraava levy edellisen päälle ja kostuta. Levitä pinnalle 2 dl vaniljakiisseliä. Nosta päälle kolmas levy. Kostuta se varovasti. Päällystä kakku vihreällä mantelimassalevyllä. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja käytä koristeluun. Täytä pienempi kakku samoin. Nosta jo päällystetyn kakun päälle ja peitä keltaisella mantelimassalevyllä.
Ota mantelimassalevyn reunoista pyöreällä muotilla (esimerkiksi leivinjauhepurkin pohja) pieniä, pyöreitä levyjä ja taivuta ne lehden muotoon kakun koristeeksi. Koristele kakku hedelmillä. Pursota reunoille kermavaahtotähtiä.

 


Kommentit