Jouluinen hedelmäleipä

Ainekset

 Hedelmäseos:
100 g kuorettomia manteleita
100 g kuorettomia pähkinöitä tai hasselpähkinöitä
100 g taateleita
100 g viikunaa
40 g sukaarttia
100 g rusinoita
100g korinttia
40 g kuorettomia pistaasimanteleita 1 tl neilikkaa tai kanelia
1 ¾ dl (100g) vehnäjauhoja
1 ¼ dl rommia

Taikina:
3 ½ dl (200g) vehnäjauhoja
70 g voita tai margariinia
1/3 dl (30g) sokeria
1 kananmuna
20 g hiivaa
n.1/2-3/4 dl maitoa
ripaus suolaa
1 kananmuna voitelemista varten

mantelilastuja koristeeksi

Ohje

 Viipaloi kaikki hedelmät lukuun ottamatta rusinoita ja korintteja. Sekoita joukkoon rommi ja vehnäjauhot. Tee seoksesta pitkulaisen muotoinen.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut taikina-ainekset joukkoon ja tee seoksesta tasainen taikina.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla parin senttimetrin paksuiseksi levyksi ja levitä hedelmäseos sen päälle. Kääri levy hedelmäseoksineen rullaksi ja voitele sen päät munalla.

Laita näin syntynyt leipä leivinpaperille, voitele munalla ja koristele mantelilastuilla. Anna kohota lämpimässä noin 45 min.

Paista 175 asteessa noin 11/2 tuntia. Tarjoillaan voin tai marmeladin kera.

 


Kommentit