Italialainen yrttisipulileipä

Ainekset

 2 dl lämmintä vettä
25 g hiivaa
½ tl yrttisuolaa
1 rkl Provencen yrttiseosta
mustapippuria myllystä
½ dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Päälle:
1 – 2 punasipulia
2 -3 kevätsipulia
1 rkl voita tai margariinia
1 rkl sokeria
½ tl yrttisuolaa
tuoretta oreganoa silputtuna
1 pussi (150g) Mozzarella-juustoraastetta
1-2 dl paprikatäytteisiä oliiveja

Ohje

 Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää mausteet, öljy ja jauhot. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota liinan alla tilavuudeltaan kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kauli jauhotetulla pöydällä pellin kokoiseksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperille, pellille ja jätä kohoamaan. Viipaloi sipulit ja silppua varret. Kuullota sipulisilppu pannussa kuumennetussa rasvassa, mausta sokerilla ja yrttisuolalla. Levitä jäähtynyt sipuliseos kohonneelle taikinalevylle, silppua päälle oreganoa ja levitä pinnalle juustoraaste. Painele pintaan oliiveja. Paista leipä 225 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa salaatin kanssa.

 


Kommentit