Isoäidin mazariinit

Ainekset

 Murotaikina:
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
100 g voita tai margariinia
1 muna

Täyte:
1 ½ dl aprikoosihilloa tai soseutettua säilykeaprikoosia
100 g kuorittuja manteleita
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa

Sokerivesikuorrutus:
1 rasia tomusokeria
2-4 rkl sitruunamehua

Ohje

 Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon. Lisää murumaiseen seokseen muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tasaantua ja jähmettyä viileässä. Jaa taikina tasasuurina kokkareina voisulalla voideltuihin metallisiin leivosvuokiin ja painele sormin tasaiseksi kerrokseksi pohjalle ja reunoille. Annostele taikinapohjille reilu teelusikallinen aprikoosisosetta/ leivosvuoka. Jauha mantelit. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen rasvavaahtoon välillä vaahdottaen. Lisää mantelijauhe sekoittaen taikinaan. Annostele mantelitaikinaa leivosten täytteeksi reilu ruokalusikallinen/ leivos. Asettele leivosvuoat uuniritilälle ja paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes leivokset ovat kullanruskeita. Voit tarjota leivokset kuorruttamattomina tai kuorruttaa. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi. Levitä täysin jäähtyneiden leivosten pinnoille.

 


Kommentit