Gluteenittomat piparkakut

Ainekset

 125 g Laktoositonta margariiniä
1,25 dl Sokeria
0,75 dl Siirappia
1 tl Kanelia
1 tl Kardemummaa
1,5 tl Pomeranssinkuorta
0,5 tl Inkivääriä
0,25 tl Neilikkaa
1 kpl Munaa
3 dl Proteiinitonta leipäjauhoseosta
2,5 dl Tattarijauhoa
1 tl Soodaa

Ohje

 Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja hienonnetut mausteet. Jäähdytä seos.

Lisää muna sekä keskenään sekoitettuina proteiiniton leipäjauhoseos, tattarijauho ja sooda. Anna taikinan kovettua hetki viileässä.

Kaaviloi taikinasta ohut levy. Käytä kaaviloinnissa apuna proteiinitonta jauhoa. Erota taikinalevystä muotilla piparkakkuja ja paista ne 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Taikinasta voit tehdä myös mantelipipareita. Pyöritä taikinasta palloja, litistä ne ja koristele mantelilla. Paista kuten piparkakut.

 


Kommentit