Daimtorttu

Ainekset

 Kääretorttutaikinaan
4 munaa
2dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoa
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1prk vispicremeä tai 2,5dl kuohukermaa
1 iso daim-patukka (tupla eli sis. 2palaa)
sokeria maun mukaan muutama lusikallinen
vaniliinisokeria n. 1tl

Ohje

 Tee ensin kääretorttutaikina:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon varovasti. Paista 175 asteessa 10-15 min

Tee sillä aikaa täyte:

Vatkaa kerma/vispicreme vaahdoksi. Lisää rouheeksi murskattu daim joukkoon sekä sokeria ja vaniliinisokeri.

Kun torttupohja on paistunut kippaa se sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hetken ja levitä täyte päälle ja rullaa ja laita jääkaappiin viilentymään. Nauti, hyvää tulee.

 


Kommentit