Brunssileivät

Ainekset

 2 leipää, toinen suolainen ja toinen makea

Taikina:
1 kg erikoisvehnäjauhoja
6 dl haaleaa vettä
50 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 tasapäistä rkl merisuolaa
jauhoja leipomiseen

Suolainen leipä:
10 viipaletta parmankinkkua
8 suurta 8 minuutin kananmunaa kuorittuina
2 mozzarellaa
2 kourallista vasta raastettua parmesaania
2 kourallista tuoretta basilikaa
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
rosmariininoksia
oliiviöljyä (ekstra-neitsytöljyä)
suolaa ja vasta jauhettua mustapippuria

Makea leipä:
1/2-1 prk pähkinäsuklaalevitettä (Nutella)
1 banaani
1 kourallinen hasselpähkinämurskaa

Ohje

 Sekoita kulhossa jauhot, vesi, hiiva, sokeri ja suola. Sekoita haarukalla. Jauhota leivinpöytä, nosta taikina pöydälle ja alusta hyvin. Jaa taikina 2 osaan. Kauli toinen osa 15-20 cm leveäksi ja 1 cm paksuksi.

Suolainen leipä:
Jaa parmankinkkuviipaleet taikinalle. Lisää kokonaiset munat riviin taikinan päälle. Paloittele mozzarella. Raasta pinnalle reilusti parmesaania. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Kääri taikina pituussuunnassa rullalle kääretortun tapaan. Käännä rulla renkaaksi ja purista sauma” kiinni. Lorauta päälle oliiviöljyä. Paista 180 asteessa 35 minuuttia.

Makea leipä:
Kauli toinen taikinanpuolisko samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Levitä taikinalle suklaalevitettä tai hilloa. Lisää 1 viipaloitu banaani ja ripottele päälle hasselpähkinämurskaa. Kääri rullalle ja muotoile rulla etanaksi. Paista 180 asteessa 35 minuuttia.”

 


Kommentit